Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Τεχνικές ανάλυσης ωριαioυ χάρτη (μέρος 1ο)

Τα μηνύματα των κύριων σημειοδοτών

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Τεχνικές ανάλυσης ωριαioυ χάρτη (μέρος 1ο)

Οι ακόλουθες παρατηρήσεις αποτελούν απλές, αλλά πολύ λειτουργικές σκέψεις ως προς τα μηνύματα που μας στέλνουν οι πλανήτες ενός ωριαίου χάρτη:

- Όποιο θέμα και αν πραγματεύεται ο χάρτης, οι πλανήτες που πρόσκεινται ευνοϊκά στο ζητούμενο, ή στον ίδιο τον ερωτώντα, υποδεικνύουν από πού θα έρθει η βοήθεια για να δοθεί λύση - είτε αυτοί οι πλανήτες αφορούν σε πρόσωπα είτε σε καταστάσεις.

- Αντιθέτως, οι πλανήτες που προσβάλλουν τους σημειοδότες του ερωτώντας, ή του ζητούμενου, υποδηλώνουν ποια θα είναι τα εμπόδια στην εκπλήρωση του θέματος που απασχολεί το χάρτη.

- Πολλές εικόνες, επίσης, έχει να μας δώσει ο πλανήτης με τον οποίο ενεπλάκη τελευταίως η Σελήνη. Διότι η προηγηθείσα όψη της Σελήνης είναι κυρίως αυτή που διαμόρφωσε τις καταστάσεις με τέτοιον τρόπο, ώστε να οδηγηθεί ο ερωτών στη διατύπωση της συγκεκριμένης ερώτησης.

- Όταν κάποιος από τους σημειοδότες είναι ένας από τους ευμενείς πλανήτες (Αφροδίτη, Δίας) και έχουμε όψη συνόδου ιδιομοιρίας μεταξύ Αφροδίτης, Ήλιου και Δία, τότε το ζητούμενο μόνο θετική έκβαση μπορεί να έχει. Μάλιστα, η συγκεκριμένη όψη θεωρείται τόσο σημαντική, που, αν βρεθεί σε γενέθλιο ωροσκόπιο, δηλώνει τη γέννηση ενός προφήτη - όπως αναφέρεται στα γραπτά τα οποία μάς έχουν κληροδοτηθεί.

Πότε ένας πλανήτης είναι πανίσχυρος

1) Όταν ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σχηματίζει όψη με τον ωροσκόπο, τότε καθίσταται πανίσχυρος. Θα παρατηρήσουμε, μάλιστα, ότι αυτός είναι ο πλανήτης που "κινεί τα νήματα" στο χάρτη.

2) Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου ισχυροποιείται ακόμα και όταν δε σχηματίζει όψη με το ζώδιο του ωροσκόπου, αλλά μ' έναν άλλον πλανήτη, ο οποίος έχει όψη με τον ωροσκόπο.

3) Σ' έναν νυχτερινό χάρτη που αφορά σε θέματα καριέρας, βρίσκουμε τη Σελήνη τοποθετημένη στο ζώδιο του Αιγόκερω, να μεσουρανεί στον 10ο οίκο, ο οποίος κυβερνά τα επαγγελματικά θέματα.

Ο σημειοδότης του 10ου οίκου, ο Κρόνος, δε συμμετέχει σε καμία όψη. Άρα, θεωρείται απών από το χάρτη.

1.jpg

Γνωρίζουμε όμως ότι η Σελήνη, όταν μεσουρανεί σε νυχτερινό χάρτη, είναι στο φως της*. Έτσι, παίρνει εύκολα τα ηνία από τον αδρανή Κρόνο για τις υποθέσεις του 10ου οίκου.

* Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 183-188.

4) Σ' έναν ωριαίο χάρτη όπου εξετάζεται ο άξονας 1ου-7ου, οι δύο κυβερνήτες, του 1ου (Αιγόκερως- Κρόνος) και του7ου (Καρκίνος-Σελήνη) δεν έχουν όψη μεταξύ τους. Όμως, στον 7ο οίκο είναι τοποθετημένη η Αφροδίτη, η οποία δέχεται τη Σελήνη με όψη τριγώνου. Τότε, η Αφροδίτη καθίσταται πανίσχυρη και, αυτομάτως, εκλαμβάνεται ως σημειοδότης του 7ου οίκου. Βασική προϋπόθεση, εδώ, είναι η Αφροδίτη να μη βρίσκεται σε εμπεριεχόμενο ζώδιο και να έχει σύνοδο ακριβείας ή, ακόμα καλύτερα, ιδιομοιρίας με την ακμή του 7ου οίκου.

emvolimh1.jpg

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved